Nieuws

'De kleding komt nu beter tot z'n recht'

Frederiks Mannenmode in Hengelo is weer open na flinke verbouwing

Door Luuk Stam

HENGELO – Na een verbouwing van vijf weken heropende de Hengelose kledingzaak Frederiks Mannenmode vorige week de deuren. Wie een kijkje nam, ontdekte een winkel die van top tot teen onder handen is genomen. "Sommigen komen binnen van; wow, wat een verschil!", vertelt eigenaresse Jessi Frederiks (29). "Mensen zijn heel enthousiast."

In 2013 nam zij hier aan de Spalstraat modezaak Lentferink over. Die zaak was hier jarenlang gevestigd. "Het interieur was gedateerd", zegt Frederiks. "Maar als je net begint, ga je niet direct verbouwen. Nu is het geworden wat ik al een hele tijd in m'n hoofd had. Alles is eruit geweest, van het plafond tot het elektra en de vloer. Een oude muur die we tegenkwamen, hebben we laten terugkomen, een mooi stukje geschiedenis."

De jonge onderneemster werkte zelf volop mee aan de verbouwing. "Bijna alles hebben we zelf gedaan, met hulp van vrienden en familie", vertelt ze. "Voor die achterwand heb ik twee uur houten plankjes staan zagen. We hebben alles zelf geschilderd en het plafond gespoten. Mijn vriend Niek en ik waren hier iedere dag aan het klussen. Soms nog tot half drie 's nachts omdat er de volgende dag iemand kwam die ergens mee verder moest."

Met het resultaat is Frederiks meer dan tevreden. "Het werkt nu al veel fijner", vertelt de onderneemster, die ook de indeling van de winkel veranderde. Zo is het kassameubel naar de andere kant van de zaak verplaatst. "Veel mensen hebben daardoor ook het idee dat het groter is geworden, maar dat is niet zo. Het is voor onszelf wel veel praktischer ingedeeld en door de diepte die we gecreëerd hebben, oogt het mooi."

Onveranderd is het merkenpakket. "We hebben kleding voor alle leeftijden in het midden- en hoog segment, voor iedereen wat", zegt Frederiks. "Het verschil is dat de collectie nu beter tot z'n recht komt. Voorheen dachten de jongeren die binnen kwamen lopen dat er hier voor hen niet veel te halen viel. Ouderen dachten juist dat zij de enigen waren die hier terecht konden. Nu is de winkel echt van deze tijd en stralen we uit dat we iedereen kunnen bedienen."

De reacties tijdens de heropening eind vorige week waren alvast veelbelovend. Voor alle belangstellenden stonden een hapje en een drankje klaar. Die gezelligheid wil Frederiks in haar winkel sowieso laten terugkomen. "We hebben standaard koffie en thee en je kunt hier zelfs een biertje en een stukje worst krijgen", vertelt ze. "Dat vind ik zelf heel belangrijk. Dat je hier én kleding kunt kopen én een stukje gezelligheid kunt vinden. Die laagdrempeligheid en het huiselijke idee, dat hoort in mijn ogen bij een dorp."

Haar herenmodezaak is één van de twee zaken die Frederiks in het Hengelose dorpscentrum runt. Begin 2015 opende ze in de Raadhuistraat – op een steenworp afstand van haar herenmodezaak aan de Spalstraat – ook een zaak in damesmode: by Jessi. Of ze daar ook klusplannen heeft? "Nee, aan de dameskant hebben we bij de opening al flink verbouwd", laat de onderneemster weten. "Daar kunnen we nog een tijdje vooruit."

Wij gaan verbouwen!

Frederiks mannenmode gaat verbouwen.

We zijn van 4 januari t/m 15 februari tijdelijk verhuist naar de Ruurloseweg 1 te Hengelo gld. 

Dit is het voormalige pand van Schröder mode. 

 

Daar hebben we op de gehele wintercollectie hoge kortingen! Alles moet weg!

 

Ook is aan de Ruurloseweg 1 nog gewoon de basiscollectie verkrijgbaar. 

 

Nieuws van Frederiks mannenmode uit Hengelo gld. Leuke berichten over shoppen in de Achterhoek, gemeente Bronckhorst.

Winters pleinenfeest

As vrijdag 13 december is er in het dorp Winterspleinen feest. 

van 16:00 tot 21:00 staat het dorp in teken van Charles Dickens!

Op het podium voor de remigiuskerk is er een aantal keren een optreden van de musicalvoorstelling 'the ghost of Tom'. 

 

Wij zijn ook geopend tot 21:00.